Bullkänsla utan deg, jäsning eller kladd – de här kanelbullerullarna har blivit en snackis på TikTok och det är inte svårt att förstå varför.
@helanshabani Mitten av kanelbullen 🤌 aka kanelbullerullar aka fattiga riddare #kanelbullensdag #kanelbulle #recept #fika ♬ Oui,Oui,Oui,Oui - Sacha Distel
Kanelbullerullarna görs på vanlig formfranska men smakar som nybakta bullar – varma, smöriga och fulla av kanel. Perfekta när du vill ha något riktigt gott på nolltid. Ett roligt projekt med barnen eller ett snabbt fikatrick när gästerna redan är på väg.
18–20 skivor formfranska
Fyllning:
100 g smör
1 dl strösocker
3 tsk malen kanel
Smet att doppa i:
½ dl vispgrädde
½ dl mjölk
1 ägg
2 tsk vaniljsocker
Till att rulla i:
½ dl strösocker
½ tsk kanel
Skär bort kanterna på formfranskan och kavla varje skiva tunt.
Blanda smör, socker och kanel till en fyllning och bred på brödskivorna.
Rulla ihop skivorna till täta små rullar.
Vispa ihop grädde, mjölk, ägg och vaniljsocker. Doppa rullarna i smeten.
Rulla dem sedan i socker och kanelblandningen.
Lägg på plåt med bakplåtspapper och grädda i 200°C, ca 10–12 minuter.
Servera dem ljumna med ett glas kall mjölk eller ringla över lite florsocker-glasyr. De är också perfekta att frysa in – värm bara upp dem i ugnen innan servering för att få tillbaka den frasiga ytan.